O nama

Poslujemo u Kerestincu, nadomak Zagreba u vlastitom prostoru površine 1900 m2.Nastali smo 1996. godine na patentima dr.sc. Blage Brkića, osnivača društva, i iste smo primijenili na sustavima hlađenja Končarevih proizvoda: tramvaja, vjetroelektrana, vlakova i motora za naftne bušotine.
Specijalisti smo za proizvodnju metalnih konstrukcija od tankih limova od ideje, projektiranja, tehnološke razrade i proizvodnje (lasersko rezanje, probijanje, savijanje, tokarenje, glodanje, zavarivanje, bušenje, poliranje, površinska zaštita…)
Glavni kupci naših proizvoda su društva koncerna KONČAR (ventilacijska oprema na niskopodnom tramvaju, vjetroelektrani i prigradskom vlaku ), HRVATSKE ŽELJEZNICE i povezana društva (oprema za odsis dimnih plinova iz diesel-elektičnih lokomotiva).
Razvojni programi (Končarevi tramvaji, vjetroelektrane, vlakovi, modifikacije na lokomotivama HŽ) uvijek se prate od prototipa s ciljem da se poslije na seriji zaposle proizvodni kapaciteti. Logika poslovanja je prilično jednostavna: sve što se okreće, to se i grije. Sve što se grije, treba ohladiti. Kad je hlađenje i ventilacija u pitanju, tvrtka BRKIĆ IZUMI d.o.o. će uvijek ponuditi bolje i jeftinije rješenje od konkurencije.
Pružamo i usluge za sljedeće kupce: EMERSON (projekt Facebook), TELEGRA (svjetlosno-prometni znakovi na autocestama u RH, SAD, Rusija, Indija, Kina, Švedska, Katar, Finska, Norveška, Brazil), EXCEL ASSEMBLIES (dijelovi upravljačnice na kamionima, avionima, kombajnima, tenkovima), FEROMETAL PRERADA (dijelovi na kombajnima Same deutz fahre), MG Metalna Galanterija (mjerni transformatori), METAL PRIMUS, KIMEL FILTRI (filteri za sušare, lakirnice) ALTPRO (sigurnosni sistemi na željeznicama diljem svijeta), Air-Vip Švicarska.
Poduzeće je dobitnik više državnih priznanja i nagrada za inovativni rad, među kojima izdvajamo nagradu Ministarstva gospodarstva za najinovativnijeg poduzetnika za 2007. godinu. Poduzeće svake godine dobit reinvestira u razvoj svojeg poslovanja.