Implementacija zavarivačkih normi HR EN ISO 3834-3 i HRN EN 15085-2

Za osiguranje zahtijevane kvalitete zavarenog spoja i optimiziranje proizvodnih troškova, cijeli proces zavarivanja se mora kontrolirati od samog početka. Da bi se u obzir uzeli svi čimbenici koji mogu utjecati na proces zavarivanja, implementirali smo sustav osiguranja kvalitete. Međunarodnim standardom ISO 3834 propisani su zahtjevi koje proizvođači moraju ispuniti da bi mogli primijeniti adekvatne postupke u svojim procesima zavarivanja. EN ISO 3834 određuje mjere koje se mogu primijeniti za različite situacije.

Norma HRN EN 15085 vrijedi za zavarivanje metalnih materijala u proizvodnji i održavanju željezničkih vozila i sastavnih dijelova. Prvenstveno se bavi zavarivanjem čelika, aluminija i njegovih legura. Navedena norma propisuje certificiranje radnika zavarivača ili operatera, proizvodnih prostora (hale) proizvođača koji se bave novoizgradnjom, preinakama ili popravcima. Ona obuhvaća specifičnosti područja željezničkih vozila i pokriva šire zahtjeve. U pravilu, svi naručitelji zavarivačkih radova na željezničkim vozilima zahtijevaju od izvođača ovladavanje zavarivačkim radovima u ovom vrlo specifičnom području.

Nastali smo 1996. godine na patentima dr.sc. Blage Brkića, osnivača društva, i iste smo primijenili na sustavima hlađenja Končarevih proizvoda: tramvaja, vjetroelektrana, vlakova i motora za naftne bušotine. Specijalisti smo za proizvodnju metalnih konstrukcija od tankih limova od ideje, projektiranja, tehnološke razrade i proizvodnje.

Kontaktirajte nas

  • Svetonedeljska cesta 62, 10431, Sveta Nedelja

  • +385 1 3666 186

  • +385 1 3666 177

EU Strukturni fondovi

Investicijski zajmovi iz sredstava NPOO

U okviru instrumenta "EU sljedeće generacije" uveden je Mehanizam za oporavak i otpornost, čiji je cilj poticanje i oporavak gospodarskih i investicijskih aktivnosti, kao i jačanje konkurentnosti , te zelene i digitalne tranzicije MSP-a.